preload
Tekland Millet
Kráčajte s ľahkosťou v topánkach Saola

Kráčajte s ľahkosťou v topánkach Saola

Viete čo je Saola?

Saola je malá antilopa, ktorá bola prvý krát objavená v roku 1992 v horách medzi Vietnamom a Laosom. Má prezývku „ázijský jednorožec“ a pri počte len 300 jedincov je dodnes jedným z najvzácnejších zvierat na planéte. Jej príbeh nám pripomína neprestajnú tvorivú krásu prírody, veľkú krehkosť ekosystémov a potrebu ich ochrany.

saola animal

SAOLA je aj názov francúzskej značky topánok, ktorá je inšpirovaná práve týmto vzácnym živočíchom a pre tvorcov sa stala znakom ich záväzku voči biodiverzite. Nás v Treklande SAOLA očarila a preto ju teraz prinášame aj vám. Pokiaľ ide o výber značiek, nenechávame nič na náhodu a môžete si byť istý, že pred tým než vám novinku prinesieme, sami ju dôkladne otestujeme.

Lifestyle topánky SAOLA sú odolné, ľahké, prírodné a recyklovateľné. Značku založilo zopár zanietených nadšencov, ktorí milujú tráviť čas vonku na expedíciách v divočine, ale zároveň majú cit pre estetiku a štýl v každodennom živote. Všetky topánky SAOLA sú extrémne pohodlné a pri ich nosení pocítite ten príjemný pocit a slobodu, ktorú zažívate na prechádzke v prírode.

Kráčajte s ľahkosťou v topánkach SAOLA

1 pár topánok SAOLA = recyklované PET flaše + korok + pena z morskej riasy + prírodná guma

1) RECYKLOVANÉ PLASTOVÉ FĽAŠE

Pár topánok je vyrobený z 3 až 7 plastových fliaš od dodávateľa akreditovaného certifikáciou „Recycled Global Standard“, ktorá zaručuje transparentnosť výrobného procesu.

plastová fľaša

2) PODRÁŽKA Z MORSKEJ RIASY

Team firmy Blue Foam čistí jazerá zarastené od škodlivých rias spôsobených ľudskou činnosťou. Riasy potom sušia, drvia a premieňajú na prášok, ktorý sa následne zmieša s EVA penou, aby sa dal použiť na podrážky. Podrážky SAOLA obsahujú 20% rias a každým párom topánok tak prispievajú na čistenie asi 42 litrov vody.

pena z riasy

3) POHODLIE VĎAKA KORKU

Vnútorné stielky sú vyrobené z korku, aby vám boli príjemné a pohodlné aj pri nosení topánok na boso. Kôra sa zbiera bez negatívneho dopadu na stromy, ktoré môžu ďalej pokračovať v raste. Tým pádom vytvárajú novú kôru, ktorá sa o niekoľko rokov neskôr opäť odoberie.

korok

4) ŠNÚRKY Z CERTIFIKOVANEJ ORGANICKEJ BAVNLY

Pestovanie bavlny predstavuje 2,4 % poľnohospodárskej plochy, ale vyžaduje si takmer ¼ pesticídov predávaných na svete. Všetky topánky Saola obsahujú výhradne organickú bavlnu. Šnúrky sú mäkšie, pružnejšie a hrubšie, čo oceníte pri viazaní.

organická bavlna

Každý pár topánok SAOLA chráni 25 m2 ohrozených prírodných oblastí.

Nie je to však len pohodlná topánka, SAOLA je značka, ktorá má jasne stanovenú misiu byť najviac ekologicky zodpovedná obuv vo svojej kategórii. Pri výrobe využíva inovatívne materiály a dbá na celý životný cyklus topánky. SAOLA, ako dizajnér a producent sú si vedomí svojho dopadu a vplyvu na jednotlivcov, spoločnosť a priemysel. Recyklované materiály tvoria 60 - 80 % ich produktov a k roku 2025 to má byť až 100%.

SAOLA, tiež spolupracuje s WORLD LAND TRUST (WLT) pri ochrane ekosystémov. WLT vďaka príspevkom od firiem a jednotlivcov odkupuje prírodné územia a tým chráni divočinu, ktorá by bola inak ohrozená ťažbou dreva a poľnohospodárstvom.

Okrem toho je súčasťou iniciatívy 1% FOR THE PLANET, kde 1% z ročných obratov darujú na ochranu planéty a podporuje niekoľko ďalších projektov na prezerváciu divočiny v Kenyi, opíc bonobo v Kongu, či medveďa malajského v Ázii.

Prídte si vyskúšať vaše nové obľúbené tenisky SAOLA SHOES. Celá ponuka TU.

tenisky SAOLA Cannon Knit

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Repelent ako darček

Repelent ako darček

TREK NEWS
Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €