preload
Tekland Millet
Ako obliecť deti na jeseň

RADÍME VÁM

Ako obliecť deti na jeseň

26. september 2022

Ak aj vy patríte k rodičom, ktorí radšej trávia čas s deťmi vonku ako vnútri, bez ohľadu na počasie, máme pre vás pár tipov. Vštepiť deťom lásku a rešpekt k prírode ide ľahšie, ak je aj pre nich pobyt vonku zábava a cítia sa komfortne. Preto je dôležité výbavu nepodceniť a obliecť vašich najmenších tak, aby si užívali aj premenlivé jesenné počasie. Koniec koncov, skákanie v mlákach ostáva zábavou aj po 30ke, tak prečo si to neužiť spolu s deťmi.

Základné pravidlo obliekania, nielen pri deťoch, je vrstviť. Menej je v tomto prípade viac a stavte radšej na 3 funkčné vrstvy, ako viac nefunkčných.

1) teplé, ale najmä príjemné termoprádlo

Kto si z detstva pamätá škriabavé tielka a svetre, ruku hore. Nerobme to aj našim deťom a radšej im doprajme príjemné termoprádlo. Termo tričká a termo nohavice značky Celavi, ktoré ponúkame sú vyrobené z merino vlny a bambusových vlákien, ktoré sú pletené spolu, čím vytvárajú perfektnú kombináciu. 100% merino vlna z vonkajšej strany sa postará o tepelný komfort a odvod vlhkosti od tela a bambus z vnútornej strany tkaniny je ultra jemný k pokožke, hypoalergénny a neškriabe ani tých najnáročnejších.

detské merino termoprádlo

2) zateplovacia fliska alebo softshellka

Ako strednú vrstvu zvoľte flisovú alebo vlnenú bundu prípadne rolák. Oproti bavlnenej mikine je ľahšia, ak navlhne tak rýchlejšie uschne a tiež podporí termoregulačné vlastnosti termoprádla. Tu nájdete našu ponuku detských flisiek.

Ak práve neleje a nie je to ešte ani na zimnú bundu, ideálnou voľbou pre deti na prechodné obdobie jeseň/jar je sofsthellová bunda. Ochráni pred vetrom, miernym dažďom či mrholením. Myslím, že všetci poznáme mokré rukávy z máčania sa v mláke a utierania všetkých vlhkých povrchov. Softshellka je veľmi fajn riešenie. U nás nájdete softshellové bundy Legowear pre chlapcov a dievčatá.

3) ochranná vrstva imúnna voči blatu a vode

Na jeseň je v lese väčšinou vlhko a keby aj nebolo, deti si blato vždy niekde nájdu. Závisí od veku a aktivít dieťaťa, ale vo všeobecnosti platí, že vonkajšia vrstva má byť ochranná – pred vodou, vetrom, blatom či špinou.

vek 1+

Od momentu, kedy dieťa začne objavovať svet po vlastných – nohách alebo kolenách, je preňho praktický vodeodolný overal, alebo tzv. gumené (PU) nohavice na traky. Váľajúce sa dieťa ostane suché a gate doma ľahko opláchnete (alebo aj nie, keďže na druhý deň budú vyzerať tak isto). U nás nájdete komplet sety do dažďa, čiže nohavice + bunda, buď zateplené s flisovou podšívkou alebo basic bez zateplenia. Ak preferujete ľahší a priedušnejší materiál, odporúčame kvalitný nepremokavý overal Isbjorn Toddler Hardshell, ktorý vaše dieťa ochráni naozaj pred každým nečasom a vynosí ho aj viac generácii.

vek 4+

Pre väčšie deti, ktorým už trakové gate nie sú pohodlné a potrebujú viac flexibility na beh a lezenie po stromoch odporúčame odolné softshellové nohavice. My máme v ponuke model Trapper od švédskej značky Isbjorn. Vďaka impregnácii BIONIC Finish Eco© sú odolné voči vlhkosti a špine, rýchlo schnú a zároveň sú veľmi pevné v kritickým miestach takže ich deti len tak ľahko neroztrhajú. Navyše rastú s vašim dieťaťom, vďaka čomu vydržia aj viac sezón. K tomu je dokonalou kombináciou priedušná a nepremokavá detská bunda Isbjorn Storm z dvojvrstvového laminátu a podlepenými švami. Ďalšou alternatívou z našej ponuky pre väčšie deti sú nepremokavé a zároveň priedušné nohavice do každého počasia Payton od značky Legowear. K nim môžete spárovať napríklad prechodnú nepremokavú bundu Jochy 200.

4) nohy v suchu

V neposlednom rade nezabudnite na pohodlné a kvalitné detské topánky. Povinnou jesennou výbavou pre každé dieťa sú aj gumáky. Nájdete u nás 2 modely od značky Celavi v príjemných farbách -  basic a zateplenú verziu, ktoré sú vhodné aj ako obuv do zimnej člapkanice v meste.

Aby sme to zhrnuli, detské oblečenie do prírody má v prvom rade zabezpečiť pohodlie, sucho a teplo pri všetkých aktivitách. Neviem, či sa už u vás veta „dávaj pozor nech sa nezašpiníš/nezamokríš/neochorieš...“ stretla s pochopením u potomstva. Ak áno, gratulujem. Ak nie, doprajte im radšej poriadnu výbavu a nechajte ich zabávať sa podľa vlastných predstáv, či už je to umývanie palíc v mláke alebo váľanie sa v mokrom lístí. Vo finále doprajete najmä sebe pokoj na duši.

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €