preload
Tekland Millet
Novinky Teva a Keen 2020

Novinky Teva a Keen 2020

Na rok 2020 pribudlo viacero nových modelov od značiek Teva a KEEN, taktiež z mnohých nové farby. Aj keď už dlhšiu dobu obe vyrábajú šetrnejším spôsobom k prírode, tento rok smerujú svoju výrobu ešte viac Eko a udržateľne

Zoznam modelov aj s novinkami od značky Teva nájdete tu, od značky KEEN tu.

Teva

Od roku 2020 sú všetky polyesterové poporuhy značky Teva vyrobené z vysledovateľného, overiteľného zdroja recyklovaného plastu pomocou priadze REPREVE®. Znamená to vyše 9 miliónov plastových fliaš, ktoré neskončia na skládkach a využijú sa namiesto toho na výrobu sandálov. Okrem recyklovaných popruhov sa tiež neustále hľadajú udržateľné alternatívy pre kľúčové materiály a v obaloch sa používa menej vody a odpadu. Teva od roku 2017 vďaka vylepšeniu balenia sandálov znížila spotrebu vody pri výrobe o 32%. Využitím recyklovaných plastových fliaš sa znižuje závislosť od výroby nových plastov.

172 ton použitých plastových fliaš sa vyčistí a rozdrví. Neskončia tak v oceáne, kde by slúžili ako nechcená súčasť potravy morských živočíchov. Rozdrvené časti sa následne stočia do priadze a tá sa stane tkaninou ultra-silného popruhu v Teva obuvi. Tohto popruhu je vyše 8 000 km, čo je napríklad turistická trasa tzv. Pacifická hrebeňovka z Mexika do Kanady - tam a späť.

Popri recyklovaných popruhoch hľadajú udržateľné a etické alternatívy pre kľúčové materiály a každú sezónu ponúkajú množstvo vegánskych modelov.

Každý kus kože pochádza z garbiarní certifikovaných Leather Working Group, ktorej poslaním je podpora trvalo udržateľných a vhodných environmentálnych obchodných praktík v kožiarskom priemysle, podporuje tiež iniciatívu Better Cotton Initiative, najväčší program udržateľnosti bavlny na svete.

Keen

Za každou topánkou KEEN sú desiatky zodpovedných rozhodnutí. Niektoré sú menšie, napríklad použitie recyklovaných hliníkových očiek alebo popruhov vyrobených z recyklovaných plastových fliaš alebo premena už nefunkčnej topánky na výrobu niečoho nového. Niektoré sú naopak väčšie, ako stavba vlastných tovární v Oregone, Mexiku a Thajsku. 

Medzi udržateľné kroky patria:

Impregnácia bez obsahu PFC pre bezpečnejšie prostredie. Doteraz sme z životného prostredia odstránili viac ako 150 ton fluórovaných chemikálií.

Použitie prírodnej alternatívy na reguláciu zápachu. Eliminuje sa ňou každý rok 7 ton nebezpečných chemikálií. Všetky stielky KEEN sú vybavebé Eco Anti-Odor, ktorý používa probiotiká a nie pesticídy. (Je to tiež zdravšia varianta pre chodidlá.)

Opaľovanie kože je špinavý proces, ktorý je náročný na zdroje. Naše výrobne s certifikáciou Leather Working Group pracujú s čistejšími alternatívami, ktoré znižujú množstvo chemikálií, spotrebu energie a znečistenie vody. 

Niektorí odborníci tvrdia, že do roku 2050 môže byť v oceáne viac objemu plastov ako rýb. Používanie recyklovaných plastových vlákien šetrí energiu a zdroje a pomáha udržať milióny P.E.T. fliaš mimo oceánov. V roku 2020 začal Keen používať recyklovaný plast na popruhy, podšívky a šnúrky vo vybraných topánkach. V niektorých modeloch KEEN je až 9 plastových fliaš.

Keen už dlhšiu dobu vyrába veci inak, napríklad  topánky vyrobené z denimového odpadu, tašky vyrobené z vrecúšok kávy a žabky vyrobené z odpadu topánok. Čoskoro sa taktisto do topánok dostanú rozpúšťadlá na báze vody, ktorých výrobou sa znižuje obsah skleníkovýh plynov.

Taktiež sa pripravuje pevnejšia penová stielka založená na rastlinnej báze, ktorá poskytne lepšie tlmenie a bude tiež viac biologicky odbúrateľná.

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €