preload
Tekland Millet
Fjällräven – smerom k recyklovaným materiálom

Fjällräven – smerom k recyklovaným materiálom

15. február 2020

Fjällräven v súčasnosti začína používať eticky získavané a udržateľné materiály naprieč všetkými produktovými radmi a najväčšiu zmenu zažíva kolekcia Greenland.

Všetky nové G-1000 Greenland kúsky sú totiž odteraz vyrábané z udržateľnejšej verzie obľúbeného materiálu, ktorý je tvorený zmesou bio bavlny a recyklovaného polyesteru. A je tu tiež Re-Wool, recyklovaná vlna Fjällräven, vyrábaná v Taliansku, ktorá nachádza uplatnenie nielen v košeliach a svetroch, ale tiež u búnd, pariek, kardigánov a dokonca i batohov.  

 

 

Úlohou kolekcie Greenland je preklenúť priestor medzi dobrodruhmi Singi a mestskými výletníkmi. Keď sa totiž skombinuje čistý a jednoduchý dizajn s odolnými, funkčnými materiálmi, zrodia sa kúsky ako Greenland Jacket, Trousers, Vest, Fleece alebo Sweater, vďaka ktorým sa ľahko a pohodlne dostanete z mesta priamo do prírody. Takto to v rade oblečenia a vybavenia Greenland bolo vždy. Vďaka častejšiemu používaniu recyklovaných a bio materiálov však môže Fjällräven lepšie napĺňať svoje poslanie – udržať prírodu divokú a slobodnú.  

 

Greenland Re-Wool Jacket je živým dôkazom toho, že možno vytvoriť bundu, v ktorej sa spája funkčnosť, odolnosť a udržateľnosť s nadčasovým štýlom a klasickou jednoduchosťou. Legendárne varianty Greenland Jacket sú vyplnené dlhodobo obľúbeným vlneným materiálom, teraz však s jedným rozdielom – použitá vlna je recyklovaná.   

Táto recyklovaná vlna, ktorú vo Fjällräven označujeme ako Re-Wool, je tvorená prebytkami či už použitou vlnou zo zdrojov z celého sveta a pre Fjällräven sa spracováva v Taliansku. Staré oblečenie alebo prebytky vlny vzniknuté pri výrobe sú roztriedené podľa farby, rozčesané, znova spradené a použité na výrobu nového oblečenia. Fjällräven používanie Re-Wool neustále rozširuje a snaží sa tak zachrániť vlnu, ktorá by inak skončila ako odpad.

„Recyklované materiály sa snažíme používať všade, kde je to možné,“ hovorí manažérka pre udržateľnosť Christiane Dolva.

„Je to jednoduché, pretože používaním materiálov, ktoré sú už v obehu, šetríme energiu a zdroje, čo je oveľa výhodnejšie, ako výroby nových materiálov. Vlna je vskutku úžasný materiál a bola by škoda, keby prišla nazmar. Veríme, že naša Re-Wool je skvelou alternatívou čistej vlny, pretože využíva materiál, ktorý by inak skončil v odpadkovom koši.“

A čo viac, Fjällräven tím, zaoberajúci sa vybavením, vyvinul úplne novú kolekciu Re-Wool tašiek a batohov. Vlna si perfektne rozumie s koženými detailami, ktoré dodávajú výrobkom nadčasový vzhľad a nádych remeselného spracovania. Rad zahŕňa Norrvåge Foldsack, Briefpack a Pocket. Dva väčšie modely poskytujú dostatok miesta na 15" notebook a nastaviteľné popruhy ponúkajú niekoľko variantov nosenia.

 

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €