preload
Tekland Millet
Školenie Fenix Outdoor

TREK NEWS

Školenie Fenix Outdoor

11. november 2019

Koncom septembra sme mali možnosť zúčastniť sa produktového školenia firmy Fenix. V malebnom prostredí rekreačného strediska Považský Inovec nás čakal dvojdňový intenzívny kurz o outdoorových značkách Hanwag a Fjällräven. Školenie bolo spojené s prednáškami zástupcov firmy Fenix, ktorá je vlastníkom týchto značiek. Bolo to užitočné a príjemné spojenie teórie s praxou, kde sme si spoločne s kolegami z oboch krajín mohli vyskúšať produkty, dozvedieť sa viac o pripravovaných novinkách na budúci rok, ako aj prevetrať si hlavy rôznymi hrami, spoločným výstupom na Inovec, alebo večerným kultúrnym programom.



Prvý deň nás čakal naozaj intenzívny kurz o značke Hanwag. Remeselne vyrábané topánky sú na trhu už takmer 100 rokov a sú symbolom nemeckej kvality. Dozvedáme sa o zaujímavom zrode a histórii, o klasickom remeselnom spracovaní a použitých materiáloch. Svet tej najkvalitnejšej kože, transparentnosti u dodávateľov, ekológie, udržateľnosti a nemeckej hrdosti sa spája v jednom bode a tým je značka Hanwag.

Kompletne európska produkcia spracovania kože, ručne šitých topánok a kvalita života zvierat je absolútnou filozofiou firmy, ktorá obúva milovníkov hôr a expedícií. Prostredníctvom videoprojekcie  a prednášok máme možnosť nahliadnuť do sveta spracovania kože, kde Hanwag dbá len na tú najvyššiu kvalitu. Tú prináša hovädzia koža výlučne z býkov chovaných v severných oblastiach Európy. Dobré podmienky chovu zvierat sú zárukou špičkovej kože v bio kvalite, ktorá sa spracováva v klasických európskych kožiarňach s dlhou tradíciou. Zaujímavosťou je, že pri spracovaní kože sa spotrebuje až o trištvrte vody a chemikalii menej, ako je štandardom napríklad v niektorých častiach Ázie. Proces výroby je neustále monitorovaný a dodávané kože spĺňajú tie najvyššie kritéria.

Prvé kožené lyžiarky, topánky Bergler šité starou dvoj-stehovou technikou, legendárne Alasky, alebo cementová technika vďaka ktorej sa dajú tvoje topánky prepodrážkovať to všetko a omnoho viac je Hanwag.



Druhý deň je venovaný značke Fjällräven. Tradičná škandinávska precíznosť, dizajn a funkčnosť sa spája v silnom duchu jej zakladateľa Åke Nordina, ktorý priblížil hranicu prírody k ľuďom o kus bližšie. Znova nahliadneme do histórie a začiatku značky, ktorá si v súčasnej dobe našla množstvo fanúšikov na všetkých kontinentoch. Podujatia Fjällräven Classic majú vysokú účasť a konajú sa po celom svete.

Školenie bolo zamerané hlavne na nové technológie využiteľnosti peria a vlny merino, ako aj membrány Eco Shell a Berg Shell. Opäť  sa presviedčame ako silno ekologicky a transparentne sa snaží značka presadzovať na trhu a to aj napriek tomu, že žijeme v silne spotrebnej dobe a vo svete „fast fashion“. Zaujímavé prezentácie ohľadom chovu zvierat, kvality životných podmienok husí a kačíc pre dodávanie peria a páperia, alebo chovu merino oviec v certifikovaných farmách s najkvalitnejšou vlnou na trhu.

Pri prezentácií o legendárnom materiále G – 1000 sa na chvíľu stávame waxmajstrami a voskujeme nohavice a bundy z tohto materiálu. Zaujímavosťou pre mňa bol hlavne nový materiál Bergshell z recyklovaného nylonu s celosvetovo uznávaným certifikátom Global Recycled Standard, ktorý svojou funkčnosťou posúva hranicu kvality o kus ďalej. Vysoká vodeodolnosť (20 000MM) spojená so silnou odolnosťou materiálu do vnútra všitého Ripstopu takzvaná  plochá ripstopová štruktúra  a solídnou priedušnosťou je zárukou zaujímavého využitia a vývoja do budúcnosti.

Celý koncept Fjällräven stojí na silnom ekologickom zázemí a férových pracovných podmienkach pre všetkých zamestnancov, ktorí pracujú priamo, alebo nepriamo pre značku. Pre mňa ako predajcu je dôležité vedieť, aký produkt predávam a čo všetko je za ním.

Školenia tohto druhu nám dávajú dôležité informácie z prvej ruky, vďaka ktorým sa môžeme posúvať v našej práci s ľuďmi, ktorí milujú hory a prírodu. Môžeme uplatňovať poznatky z najnovších výskumov a technológii kvalitných outdoorových značiek v praxi. To z nás robí outdoroových špecialistov, ktorí odborne poradia pri výbere výstroje do všetkých prírodných podmienok.

Poďakovanie patri zástupcom firmy Fenix za bohatý a kvalitný program a Petrovi Hollému za krásne fotky.

Tomáš

Zdieľať článok

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ

Prečo používať turistické paličky

Prečo používať turistické paličky

RADÍME VÁM
Drytooling

Drytooling

BLOG
Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

Našich zákazníkov odmena ani tento rok neminie

TREK NEWS
Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

Prečo zvoliť fotochromatické šošovky

RADÍME VÁM

Výhody registácie

zľava 8 % na nezľavnený tovar pri každom nákupe

automatický zber TREK bodov za každý nákup

novinky o akciách a zľavách priamo na váš email

Viac o výhodách registácie

Tvoj “skialp set” obsahuje

Cena skialpsetu:
Ušetríte:
0.00 €